Winterbar 2023

Trek je wandelschoenen aan en neem een sterke zaklamp mee! Nu ben je helemaal klaar om te gaan speuren! 
Je kan individueel of in kleine groepjes starten aan de chirolokalen tussen 18u en 19u30. Jonge kinderen dienen steeds begeleid te worden door een volwassen persoon.


Er is een route uitgezet van 3,5km doorheen de donkere Binkomse velden en bossen. Onderweg hangen er fluo-reflectors in de bomen, die oplichten wanneer je er met een zaklamp op schijnt (de zaklamp van een smartphone is mogelijks niet sterk genoeg). Door deze reflectors te volgen vind je de weg terug. Spannend!
Onderweg is er een drankstand voorzien, waar je je kan opwarmen aan een warme tas soep of chocomelk. 


Je kan ook een leuke Chiroprijs winnen! Op iedere reflector staat een letter, die je nodig hebt om de prijsvraag op te lossen. Je hebt tijd tot 21u om het ingevulde wedstrijdblad in de brievenbus te deponeren. De winnaar wordt bekend gemaakt omstreeks 21u30 (maar indien je al vroeger naar huis bent, wordt je prijs later persoonlijk bezorgd).
Deelname aan de wedstrijd kost 4 EUR (1 drankbon inbegrepen).

De wandeling loopt grotendeels langs verkeersluwe paden, maar de Tiensesteenweg moet wel gekruist worden! Er is oversteekbegeleiding voorzien op het zebrapad aan het oude gemeentehuis. Het dragen van een fluohesje wordt sterk aangeraden, een complete over-the-top fluo-outfit is nog beter! Er is ook een leuke Chiroprijs voor de meest originele fluo-outfit!