Coronamaatregelen 2020-2021

Update Zaterdag 10 oktober:

De chirozondag zal deze week exact hetzelfde georganiseerd worden als twee weken geleden. Vanaf volgende chirozondag zal er wel vanalles veranderen, hier brengen we jullie tijdig van op de hoogte!


Joepie, het chirojaar komt er weer bijna aan!

Uiteraard horen daar dit jaar enkele maatregelen in verband met Covid-19 bij. Op deze pagina sommen we ze even op.

Deze info kan natuurlijk altijd wijzigen, hou dus zeker deze pagina in de gaten. (Al laten we uiteraard ook altijd iets weten via Facebook of Instagram)

Algemeen

Over het algemeen zijn de regels bijna identiek aan de regels die op scholen gelden. Je kan alle regels vinden op deze pagina van Chiro Nationaal.

Het belangrijkste voor ouders en leden uit deze regels is het volgende: Wie ziek is of tot een risicogroep behoort, mag niet naar de Chiro komen. We vragen ieders verantwoordelijkheid om hier zelf met gezond verstand mee om te gaan, het is niet aan de leidingsploeg om dit te controleren.

Bubbels

Net als op kamp, gaan we weer met bubbels te werk. Kort houdt dit in dat we de Chiro elke chirozondag opdelen in 3 of 4 groepen die elk minder dan 50 leden bevatten. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen in verschillende groepen, kan de samenstelling van deze bubbels nog veranderen op toekomstige chirozondagen.

Voor de eerste chirozondag zijn dit de 4 bubbels:

  • Bubbel 1: Ribbels en Speelclub
  • Bubbel 2: Kwiks en Rakkers
  • Bubbel 3: Tippers en Toppers
  • Bubbel 4: Tiptiens, Kerels, Aspi-m en Aspi-j

Helaas is er op ons terrein slechts plaats voor 2 bubbels, dus hebben we enkele alternatieven opgezocht.

We delen een gebouw met GB De STiP Binkom en zij hebben ons gelukkig toestemming gegeven om op hun speelplaats te spelen. Bubbel 1, 2 en 3 kunnen dus gewoon op de Chiro terecht op 27 september.

Bubbel 4 daarentegen trekt de eerste chirozondag naar ‘Het Pleintje’ in Binkom (Op het kruispunt van de Vlierbeekstraat met de Keiberg, en zo’n 10 minuutjes wandelen van de Chiro). De leiding zal daar al aanwezig zijn vanaf 13u50, dus leden mogen rechtstreeks naar daar komen. Er zal ook zeker tot 14u iemand achterblijven op de Chiro om eventuele nieuwe leden mee te nemen tot daar!

Medische fiche

Ook nu hebben we van alle leden weer een medische fiche nodig. Voor de leden die meegingen op kamp vorig jaar, is dat geen probleem, want die info hebben we al. Voor nieuwe leden en leden die niet meegingen op kamp, hebben we die info natuurlijk nog niet. Om te vermijden dat er een grote rij staat bij het invullen van deze fiches, kan je ons altijd op voorhand een mailtje sturen via info@chironemas.be. Wij sturen je dan de fiche door, zodat jullie ze gewoon nog moeten afgeven op 27 september!

Als je meeging op kamp, en er iets veranderd is aan deze informatie, laat ons dan zeker iets weten!

Inschrijvingen

Op onze eerste chirozondag zijn er altijd veel nieuwe leden die zich willen inschrijven. Ook hier kan je een mailtje sturen naar info@chironemas.be. Wij sturen je dan meteen een inschrijvingspapier en een medische fiche op. (We werken nog even aan een manier om online te kunnen inschrijven ;) )

Afzetten en ophalen van kinderen

Er mogen geen ouders op het terrein komen om kinderen af te zetten of op te halen. Daarom zouden we graag vragen om allemaal, met een mondmasker, te wachten op de parking van de Santro. Hier is voldoende plaats zodat iedereen op een veilige afstand van elkaar kan staan.

Wij zijn alvast klaar om er weer iets geweldig van te maken! Hopelijk tot binnenkort!